PROCES

5 koraka kroz koje transformišemo vaše ideje i vizije u celovit i impresivan brend. Koraci su uvek isti, ali je obim projekta adaptiran prema vašim specifičnim potrebama.

5 KORAKA

ODLUKA

Definisanje i usaglašavanje ciljeva projekta, obima, trajanja i budžeta

OTKRIVANJE

Sesija u formi radionice tokom koje dolazimo do svih relevantnih informacija i stavki od kojih će biti sazdana vaša brend strategija

KREATIVA

Kreiranje i odabir pravca u vezi sa aspektima izgleda i karaktera brenda

RAZVOJ

Vizije i ideje postaju opipljive. Razvoj alata i akcionih planova

LANSIRANJE

Priprema za lansiranje uz Brend knjigu standarda i strategije, sva vizualna, taktička i komunikacijska usmerenja

Korak 1: Odluka

Prvi korak u procesu, kojem je cilj da se precizno međusobno informišemo. Otkrivamo  poziciju na kojoj se vaš brend trenutno nalazi i određujemo ciljeve, odnosno gde želimo da bude. Sav prostor koji se nalazi između ove dve tačke, biće vaša brend strategija.

Rezultat ovog sastanka treba da bude jasnoća iz ugla specifičnosti, obima, trajanja i smera u kojem se kreće ceo projekat.

Zatim dobijate ponudu koja uključuje kompletnu specifikaciju brend strategije, vremenske okvire projekta i cenu produkcije.

Na ovaj način kreiramo transparentnost i preciziramo očekivanja. Izostaje svaka nedorečenost, a to rasterećuje poslovni odnos dok zajedno kreiramo, verovatno najvažniji segment razvoja vašeg biznisa.

Korak 2: Otkrivanje

U drugom koraku kreiranja vaše brend strategije, na samom početku otkrivamo temelje koji motivišu postojanje vašeg brenda, šta vas čini drugačijim i autentičnim.

Potom razrađujemo sve dalje aspekte brenda, sagledavamo potencijale i razrađujemo taktike za postizanje ciljeva.

Ova sesija je u formi radionice kojoj trajanje varira između 8 i 10 sati i održava se u jednom ili tokom dva konsekutivna dana.

U radionici detaljno prelazimo segmente koji će nas usmeriti i dati osnove u kreiranju vaše jedinstvene brend strategije:

 • Brend Atributi
 • Izgled i karakter brenda
 • Misija, vizija i vrednosti brenda
 • Analiza konkurencije i ciljne grupe
 • Kreiranje idealnih avatara kupaca
 • Tržišni potencijal
 • Brend priča
 • Problemi i izazovi / Rešenja / Prioritetizacija

Korak 3: Kreativa

Sad kad imamo dovoljno materijala, ulazimo u proizvodnju smerova za “look & feel” odnosno pravimo 3 kombinacije fotografija, tekstura, tipografije, boja i grafičkih elemenata koji zajedno komuniciraju usaglašene identitetske karakteristike brenda. Ovo je metod primenjujemo radi kreiranja tačke susreta između vaših i naših ideja kako bismo usaglasili direkciju. Ovo predstavlja vizualnu manifestaciju svega što smo otkrili u drugom koraku.

Pored vizualnog dela, oblikujemo i karakteristike brend karaktera. Izjave misije i vizije, pozicioniranja, glasa brenda kao i konkretne komunikacije uz formulaciju slogana vašeg brenda.

Ovo je sesija nas okuplja oko prvih opipljivih rezultata kreiranja brend strategije, a pruža nam priliku da diskutujemo i precizno odredimo smer za rešenja koja će dovesti vaš brend na željenu poziciju, koju smo definisali u prvom koraku.

Nakon ove faze, spremni smo za razvoj svih segmenata stretegije sa maksimalnom preciznošču.

Korak 4: Razvoj

Naš tim zajedno kokreira ono što će biti kompletna brend strategija.

Ovo zahteva izuzetnu usklađenost svih aspekata radi postizanja konzistencije kroz sve segmente brenda i isporuke alata, usmerenja i materijala koji treba da budu kompas vašem brendu.

 • Strategija i taktike za postizanje definisanih ciljeva
 • Vizualni identitet i standard primene
 • Komunikacijski standard (interni i eksterni)
 • Kultura brenda
 • Misija i Vizija brenda
 • Jedinstvena prodajna i vrednosna ponuda
 • Pozicioniranje brenda
 • Specifikacija ciljne grupe
 • Strategija uvođenja novih članova tima u organizaciju *NOVO!

Korak 5: Lansiranje

Nakon prezentovanja vaše celokupne brend strategije, oblikujemo Brand Book, koji sadrži sve što ćete vi i vaš tim koristiti da kao šemu i usmerenje za akcije i odluke u poslovanju.

Pored standarda za održavanje konzistencije, glavni benefit strategije su konkretne taktike i akcioni plan, koraci i rešenja kreirana za pozicioniranje brenda na željenu poziciju na tržištu i među ciljnom grupom.

Nakon isporuke, bićemo vam na raspolaganju za konsultacije, i ukoliko se opredelite za ovu opciju, dobijate poseban popust na ovu uslugu budući da je glavna motivacija našeg rada jednostavna i dosledna implementacija brend strategiju radi postizanja sjajnih rezultata kroz vaš svakodnevni rad, a da pritom podignete primanja i razvijete svoj brend u jedan od onih, sjajnih.

Za više informacija o procesu, detaljima metodologije i benefitima brend strategije, zakažite svoju prvu besplatnu konsultaciju