teamwork role management team leadership

Delegiranje u poslu: Ključ za mentalno zdravlje i rast vašeg brenda

Vođenje uspešne firme je balansiranje između različitih uloga i odgovornosti. To nije novost. Međutim, jedna od ključnih veština koja može transformisati vaš biznis je upravo prepuštanje odgovornosti.

Mnogi vlasnici biznisa često se bore sa potrebom da sve drže pod kontrolom i sami donose sve odluke. Prepuštanje obaveza, naročito kreiranje sadržaja koji se plasira u etar pod logom brenda, predstavlja poseban izazov, jer niko ne poznaje vaš brend toliko dobro kao vi. Znam, i sama sam bila tu. 

To je još jedan od razloga zašto je brend strategija važna sa aspekta sinhronizacije svih članova tima oko misije, vizije, vrednosti kojima je brend vođen, atributa kojima odiše, ciljeva ka kojima se kreće itd. Ali, to je tema za drugi put.  

Delegiranje znači prepuštanje odgovornosti zaposlenima, što ima dubok uticaj na mentalno zdravlje, rast biznisa i pojedinačan rast i vas i vašeg tima. Na ovaj način se stimuliše preuzimanje odgovornosti od strane zaposlenih, umesto puppet show mikromenadžmenta a otvara se realm čistog prostora za ekspanziju. 

I, to je svrha ovog bloga, da sagledamo važnost delegiranja u biznisu i benefite koje donosi za vas, za brend i za vaš tim.

Delegiranje kao prevencija burnout-a, rast efikasnosti i produktivnosti i prostor za strateški razvoj biznisa.

Kada nosite svu odgovornost na svojim ramenima, postoji velika šansa da sagorite. Takođe, vrlo verovatno će se desiti ono čega se najviše plašite – kvalitet i kontinuitet će opadati a ako ne naiđete na adekvatne rezultate u poslu, koji će odigrati stimulativnu ulogu, šansa da se razočarate i odustanete od svojih vizija, postaće realnost. 

Vlasnicima biznisa, na samom početku, biće veoma neprirodno da naprave ovaj korak i za početak angažuju nekog kome će prepustiti određene poslove. Dok imaju iluziju da imaju vremena i znanja da sami završavaju većinu stvari, a ograničen budžet, posezaće ostajanju u „one man show“ priči.

Međutim, angažovanjem novih ljudi i delegiranjem poslova stvarate sebi prostor za odmor, kreativnost i fokus na strategiju za upravljanje biznisom, što je zapravo, jedini put da vaš biznis opstane, a onda i da poraste. 

Ovim dobijate vreme za istraživanje novih mogućnosti, dodatnu edukaciju, ostvarivanje saradnji sa drugim organizacijama i razvoj novih projekata.

Korak po korak, na ovaj način postajete vođa, vredan toga da bude „praćen“ od strane svog tima, a ne samo iscrpljeni izvršitelj. 

Zapitajte se koliko vaše vreme treba da vredi? Zatim pogledajte koliko ste novca danas izgubili radeći operativne zadatke, kad izračunate razliku u odnosu na to da ste angažovali i platili stručniju i adekvatniju osobu za taj posao. Iluzija je da ste uštedeli, zapravo je verovatnije da gubite i vreme i novac.

Zato veliki i uspešni lideri većinu poslova i procesa delegiraju a sebi ostavljaju samo one stvari koje se tiču potencijala za rast biznisa, kreativnost, vizionarstvo, učenje, istraživanje i sl. Ovako oni (p)ostaju sposobni da prepoznaju koji su to sledeći koraci i pravac u kojem treba da se vodi celo pleme onih koji su poklonili poverenje tom lideru. Nema veće odgovornosti od toga, i ona je jedina koja ne može i ne treba da se izdelegira.

teamwork impact navigate pivot lead

Motivacija, rast i razvoj tima zavisi od vaše veštine prepuštanja odgovornosti. Smanjenje mikromenadžmenta poziva na slobodnije pokazivanje inicijative, talenata i kreativnosti kod zaposlenih.

Mikromenadžment, gde se sve odluke i zadaci moraju proveriti ili odobriti od strane vođe, sa sigurnošću dovodi do preopterećenosti i ograničava sposobnost zaposlenih da samostalno deluju. Kao direktan rezultat, ovo „gasi“ vaše zaposlene i oni vraćaju nazad odgovornost koja im je samo fiktivno data, te više ne involviraju sebe u posao koji rade. A, i zašto bi?

Kroz delegiranje, možete smanjiti mikromenadžment i omogućiti timu da se oseća slobodno i samostalno u svom radu, što dugoročno gradi osećaj ličnog doprinosa i odgovornosti.

Osim toga, prepuštanjem procesa i zadataka uz odsustvo konstatne kontrole, otvara priliku pojedincima da rastu i razvijaju svoje veštine. Kada im poverite važne zadatke i odgovornosti, pokazujete im poverenje i verujete u njihovu sposobnost. To motiviše članove tima da se osećaju prepoznato i uvaženo, što rezultira njihovim ličnim rastom.

Vešto i ispravno delegiranje takođe ima značajan uticaj na mentalno zdravlje vašeg tima. Kada zaposleni osete da im se veruje i da imaju autonomiju u svom radu, to pomaže u smanjenju stresa i povećanju zadovoljstva na radnom mestu. Osnaživanje zaposlenih kroz pravilno delegiranje pomaže u stvaranju pozitivne radne atmosfere i podržava njihovo mentalno zdravlje a hrani osećaj svrhe. Za uzvrat, dobićete zaposlene kojima često neće biti problem da ostanu koji minut duže na poslu ili da urade nešto što izlazi van okvira njihovih redovnih opisa poslova. I, naravno, ovo nije motiv da biste napravili višak rada i izvuki iz njih više. Ovo je prosto propratni rezultat plodnog tla i amtosfere koju ste stvorili.

Kada bez zadrške prenesete određene zadatke zajedno sa odgovornostima na članove tima, pružate im priliku da pokažu svoju ekspertizu i talente. Ovo dugoročno možete stvoriti snažan tim koji će vam pomoći u ostvarivanju ciljeva i ostvarenju uspeha.

Kada omogućite drugima da donose odluke i preuzmu odgovornost, otvarate vrata novim idejama i perspektivama, a to može dovesti do inovativnih rešenja i novih pristupa koji će vas izdvojiti od konkurencije.

Samo uz prava idu i odgovornosti. 

Delegiranje je veština. Nije dovoljno samo prepustiti odgovornost. 

U zavisnosti od strukture vaše organizacije biće potrebno, osim jasnog usmeravanja i edukacije zaposlenih, te sinhronizacije vrednosti pojedinaca sa ciljevima i kutlurom organzacije, i niz jasno postavljenih procedura i prava koje će zaposleni imati prilikom preuzimanja odgovornosti.

Delegiranje takođe ima značajan uticaj na upravljanje rizikom. Kada sve odluke donosite sami, izlažete sebe i svoj biznis većem riziku. Zato je odabir onih kojima ćete prepustiti donošenje odluka važan iz ugla ekspertize za određena područja ali i kompatibilnosti sa stanovišta ličnih i vrednosti kojima je brend vođen. To smanjuje rizik od grešaka i povećava održivost vašeg biznisa.

I za sam kraj, podela funkcija i odgovornosti je fundamentalan princip utemeljen u funkcionisanju svakog živog organizma i samog univerzuma kojeg smo sastavni deo. 

Mnogo više možete da postignete ako odustanete od kontrole i delegirate autoritet, a verujete drugima da rade za vas i interes brenda. 

Da, ako pustite kontrolu, može se desiti greška i to će biti lekcija iz koje će učiti svi. Naravno, neke odluke prosto ne smeju da prođu bez vas tako da ćemo greške o kojima govorimo, gledati kao lekcije a ne kao ceh koji će vas koštati biznisa.

Ako se dugoročno budete vodili ovim principum, koji ima potporu u evoluciji i u kojoj počiva osnova načina funkcionisanja svega oko nas pa i nas samih, bilo bi pravo metafizičko čudo da upravo to bude razlog propasti vašeg brenda.

Comments are closed

Copyright © 2023 Ivy Create